fbpx
Take a fresh look at your lifestyle.

女生聖誕必讀 型選潮男禮品

0 293

揀聖誕禮物給男生好像比揀給女生更難,因為選擇比較少。其實選男士禮物最重要是從實用角度出發,揀實用但不失潮流元素及設計特別的服飾用品就是上上之選,且看看小記和各路潮男的推介,各位女生要留意啦!
今次我們搜羅實用又夠潮的男士禮物及抵買Gift Set,再加埋城中潮人陳刀、Nam Kwong、Wallace推介,聖誕買禮物給他,就絕對冇難度啦!

Quiksilver冷帽及銀包套裝 $180 (G)
Quiksilver冷帽及銀包套裝 $180 (G)

抵玩Gift Set
不少品牌都愛在聖誕推出Gift Set,以超值價錢一次過購買多件產品,好似深受潮人歡迎的Quiksilver今年特別推出多款Gift Set組合,價錢更是一百元起就有交易。組合款式多多,有腰帶配銀包、筆袋配銀包、iPod Nano套配腰帶及電話繩等,設計有型易襯又實用。品牌更備有四款顏色禮盒選擇作包裝,其實不只是送禮,買來送給自己作聖誕禮物都抵晒。

話題斜孭袋
斜孭袋是男生最愛袋款,今個聖誕話題之作Messenger Bag必定是兩大巨頭Porter及Be@rbrick合作的跨科系列。這款屬Porter Unite系列的袋款,袋身是堅硬棉質帆布,配上意大利牛皮肩帶,內裏更特別邀請巴黎設計師Genevieve Gauckler設計色彩繽紛的圖案。隨袋更附送特別版Porter Be@rbrick 50%電話繩一條。

品味袖口鈕
男士服飾比女士更講究細節,以恤衫為例,一件配有袖口鈕的恤衫確實為整個裝束增添優雅品味。入門之選有agnès b.聖誕特別推出的袖口鈕套裝,黑色袖口鈕附送銀色的Money Clip,簡潔有型。

Alain Mikli Metal Fighting Fish黃色眼鏡 $1,280(E)
Alain Mikli Metal Fighting Fish黃色眼鏡 $1,280(E)

前衞眼鏡
一副眼鏡可為裝束生色不少甚至成為焦點,Alain Mikli繼之前為Kanye West設計的間紋眼鏡後,再次推出另一大膽前衞之作Metal Fighting Fish。眼鏡設計概念源自鬥魚,弧形流線形設計加上通孔金屬鏡片大膽前衞,在派對戴上必定搶盡風頭。

在日本極之流行的單啪鈕銀包。$900 (F)
在日本極之流行的單啪鈕銀包。$900 (F)

潮男教路

Wallace(I.T Creative Director)

推介禮物:手錶

「送禮物都想人成日用同戴住,而且送手錶唔使擔心Size會唔啱。」

Nam Kwong(this is店主及形象指導)

推介禮物:背囊

「可以送有好多格同索帶等功能款式的背囊。今年好Hit Outdoor打扮,但有Outdoor感覺同時又唔想太Pro太似爬山Look,可以揀Raf Simons × Eastpak背囊。」

陳刀(時裝設計師)

推介禮物:

薄身頸巾

「冷頸巾感覺好老土,薄身布質頸巾有型得多,同埋一年四季都可以戴。」

查詢:(A)2895 1350 (B)2891 6811 (C)2175 5545 (D)2504 0032

(E)2523 0103 (F)2834 6675 (G)2263 3393

文: Sanna

資料來源:東方日報