fbpx
Take a fresh look at your lifestyle.

Moist 24 Whitening Double Up Essence Mask

116

自爆疫以來
我怕死, 減少去gym, 取而代之, 係去行山
隨著夏天越來越近, 個太陽又越來越猛
因大量爆汗加強勁UV, 對皮膚的傷害, 係好大

這星期最爆, 星期4先行八仙嶺 (因朝向問題, 曬到個人鴛鴦色)
條頸唔記得搽防曬, 所以直情曬傷
回家唔理咁多, 冲完涼即用Moist 24 Whitening Double Up Essence Mask

官網介紹:


【3大功效】
法國Moist-24保濕因子
24小時長效保濕!經研究顯示,使用24小時後皮膚含水量仍然提高20%😱Moist-24是由圓白茅植物用氫化乙二醇提取法所得的提取物,圓白茅植物生長在亞洲和澳大利亞的沙漠和鹽鹼地帶,具有高效、迅速和長期的保濕功效。

法國Melaclear美白因子
雙重美白功效!來源於角質分離的酶,這種酶依靠自然的、非刺激過程來減少色素細胞,還包含其他物質β-胡蘿蔔素、二硫化辛醇和葡萄糖酸,能調整酪氨酸酶的活性。因此,能減少皮膚表面色素的形成!

瑞士Ameliox抗皺精華
有效減退細紋,90%使用者兩週後即時撫平細紋效果😍是一種微脂囊(liposome)複合物,包含Carnosine、具抗氧化功效的水飛薊素及維生素E。Ameliox已廣泛應用在各種皮膚護理產品,使肌膚變得更加平滑!

這mask 我buy 佢, 係香港製造, 品質保證
另外, 最特別係佢有美白成份得嚟, 絕不刺激. 補水力超強 (我平時, 如果曬完, 用帶美白的產品, 皮膚會有輕微敏感. 而且一般美白mask, 補水力又滿足唔到我.)
所以Moist 24 Whitening Double Up Essence Mask 係直得推薦

佢好多汁, 所以足夠我敷埋條頸 (我係用包住mask 個塊膜去敷頸)
個mask 設計亦好貼面
敷完皮膚即變得好飽滿! 水份充俗

跟住星期日, 再玩背水一戰, 又曬咗5個鐘

但係, 敷咗mask, 我塊面好似冇曬過咁
條頸亦白番唔少

Moist 24 Whitening Double Up Essence Mask 可以在佢哋官網買 ($138, 7片):

SYMA小心面滑煥白水潤修護面膜 30ml x 7

有問題想睇多啲info, 亦可以去佢哋facebook
https://www.facebook.com/SYMAcosmetics/