fbpx
Take a fresh look at your lifestyle.

GARNIER OLIA清新無刺鼻 自己染髮新嘗試

0 179

首先,個包裝以花瓣、上面寫住含有60%油份,其中包括左自然既花朵油份、不含阿摩尼亞、可掩蓋白髮、改善髮質等等。睇資料原來染髮劑利用油導染髮技術,令髮質顯著改善,如︰不粗糙、不毛躁無光、髮質更柔順等,以最少的鹼性劑MEA及高濃度的Mineral Oil完全取代阿摩尼亞。而最吸引我係不含阿摩尼亞,因為覺得冇咁多化學成分。另外係可以掩蓋白髮,因為年齡漸大都出左幾條白頭髮。

194939gkzfuegyov20memg

今次染髮要由男朋友幫手,因為我頭髮都幾長下,如果自己染都會幾麻煩,平時我用染髮泡泡可以自己染到。試之前要做48小時測試,以防止敏感情況發生!記住染髮之前都要做呀!

今次我試用係深啡色,一開包裝入面就有一對黑色既膠手套、1號顯色敷用劑、2號護髮染髮霜、3號絲滑光澤護髮精華和一個上色瓶。先將1號同2號用上色瓶混合,唔會有平時一般染髮劑既刺鼻既味道,反而有一陣花香味,值得一讚!

194940kn0y7e7ze77z0mf7

染髮後

搽好晒等35分鐘後沖水,沖水後用3號護髮素沖下令頭髮冇咁傷(畢竟都會有d化學成份),沖完之後有陣花香味同d頭髮都滑左!下次要試淺啡色先!

轉載來源