fbpx
Take a fresh look at your lifestyle.

LANEIGE全新Cream Skin牛奶柔滑系列

0 2,032

早幾個月, 開始用Amorepacific, 好有feel
佢在濟州有私家茶園
產品就係主打茶的強抗氧化力

不過, 好多朋友都嫌佢有啲貴
但機會嚟la, 因為LANEIGE全新Cream Skin牛奶柔滑系列, 性價比高!

就用上了Amore Pacific自家茶園栽培的「白茶葉水萃取」,每年僅在春季、茶葉中胺基酸含量最高的時刻採收,內含大量肌膚所需的胺基酸成分,並透過「荷蘭式萃取工法(Dutch Extract)」,完整保留並獲得更高濃度之胺基酸,改善肌膚同時長效保濕。

牛奶柔滑速效面膜


我本人就首推牛奶柔滑速效面膜. 佢係一片片圓型的pads, 沾滿牛奶水. 最啱早上, 上妝前, 敷2分鐘 (在面珠位, 同額頭). 佢比敷whole face 的paper mask 方便; 敷主, 你都可以自由地食個早餐 或飲杯啡…….跟手就搞掂. 你會覺得個底妝會貼好多. (不過, 你用嗰時, 要小心啲, 因啲面膜好薄, make sure 你攞嗰時, 冇幾張痴埋一齊)

牛奶柔滑細膚水

又或者, 你可以直接買枝牛奶柔滑細膚水; 佢用了高壓混合萃取技術, 將滿滿的乳霜分解成奈米分子融入化妝水中,細小分子更容易被快速吸收,並且迅速為肌膚補充水分。所以又被譽為「最有效的懶人保養品」! 你可以將佢入落spray bottle, 帶出街, 補妝時用. 又或者, 用佢濕透面膜紙敷面又得.

牛奶柔滑潔面奶

仲有, 唔知你會唔會似我, 落完妝 (通常我用落妝油); 雖然我嗰啲落妝油都話, 用水乳化後, 冲洗就ok; 不用再補多次洗面. 但我總係唔放心, 點都要用洗面產品洗多次. 其實咁會令皮膚變乾. 所以, 我試埋牛奶柔滑潔面奶.

佢有3大賣點:
低PH(5.5)清潔劑的溫和配方,溫和而有效地融化毛孔、化妝品和死皮細胞中的雜質。(不過, 佢唔可以用嚟落妝架)

乳狀油質地,可平滑地滑到皮膚上,無需乳化,此配方不油膩,可用於濕手。

胺基酸成分可保護肌膚天然屏障並滋潤皮膚,泡沫豐富細膩,洗臉後皮膚細滑柔嫩。
所以, 洗完面, 都係好moist 好滑!

現在, 有promotion counter ~ 牛奶肌專門店by LANEIGE


日期:即日至1月30日
時間:10am-10pm
地點:尖沙咀海港城 Facesss (中央位置)