fbpx
Take a fresh look at your lifestyle.

ENDOCARE SCA 膠原小蝸牛

0 1,571

早在2013年, 已開始用Endocare Tensage Ampoules SCA 50, 能一次過急救細胞, 修復光老化, 令皮膚緊緻又滋潤. 當中它獨有的 tensderm 可以減少細紋同增強皮膚彈性. 但係佢就偏笠, 所以只可以晚上用.

現在新出咗ENDOCARE SCA 40 的膠原小蝸牛, 質感就清爽好多, 不過現在冬天用都夠潤的. 用完化妝, 都冇問題.

兩者的分別, 就係 SCA50 咪就係 SCA40的加強版. SCA40 主要就係抗皺, 適合任何肌膚; 而SCA50 就啱乾性成熟肌, 幫助佢哋造番緊緻.

女性不但要面對年齡嘅挑戰, 外界嘅UV, 污染物都會加速皮膚老化, ,令膠原蛋白流失比生長速度快, 因此皮膚會失去原有彈性,皺紋和鬆弛問題隨之而生

而ENDOCARE的專利 SCA®活肌修復因子與一般蝸牛護膚品相比,不但清楚標明濃度,高濃度蝸牛自我修復分泌物萃取更有細胞修復功效,全球 80 個國家皮膚科醫生選用,超過 20 份國際權威學術期刊包括 Cosmetic Dermatology 發表認證。

所以SCA能5 天激生膠原 12 倍, 重整膠原排序, 高效抗氧, 全面抵禦紫外線及游離基, 減慢膠原流失!

上文提到, SCA40 比較適合妝前用 (你會發覺, 用咗佢, 底妝會貼好多, 就算家吓咁乾燥, end of day 啲妝仲係好完好) ~ 呢張相, 我都嚇咗一嚇 (當然, 要多謝攝影師的專業打燈, 都幫到好多) ~ 已是中午, 化了妝起碼6小時, 個底妝仲係好貼, 好有健康光彩!!! (不過, 我好豪, 早上用了大半枝 SCA40 打底, 待吸收後, 才上底妝)

仲有, 我早前又去打斑, 係醫生造, 會起焦的. 頭兩天, 我係用醫生的SKINCARE, 之後, 就用SCA40. 佢係可以美容療程前.後, 都用得: 鐳射, 果酸煥膚, 微針等療程都OK! 療程後使用,經醫學實證能消腫舒緩 40%,降低灼熱感 75%及減退泛紅 25%++,同時加速肌膚修復和再生,令療程效果更顯著! 所以, 我會KEEP 住用完一SET (一個月的療程). 不過, 上圖化妝妝嘅相, 就係我脫焦以後影的….真係RECOVER 得好好!

FYI


SCA 40 (1ml x 7), HKD440
SCA 50 (2ml x 5), HKD550